1. dubna 2015

Slaný koláč s ricottou a špenátem


A zase ten špenát :D. Ano, můj milovaný špenát. Tentokrát ve spojení s ricottou.

Takže co budete potřebovat:

30 dkg mouky - jakoukoliv, v případě tohoto koláče jsem použila žitnou
čerstvé droždí ( cca 30 g )
lžičku cukru ( moučka )
8 lžic mléka
12 dkg Héry ( másla )
2 vejce
špetku soli
listový špenát - čerstvý
ricottu

Čerstvé droždí rozmíchejte s lžičkou cukru a poté přidejte ostatní ingredience: mouku, mléko, 1 vejce, Héru, špetku soli a umíchejte těsto.



Poté si připravte pečící formu a vyložte jí pečícím papírem. Těsto jemně vyválejte na tenký plát a vložte do formy.




Špenát spařte a vložte na těsto, osolte a opepřete.


Připravte si ricottu a to tak, že žloutek vmícháte samostatně a poté přidáte sníh z bílku, špetku soli a pepř. Přidejte na koláč. Konce koláče mírně ohněte směrem dovnitř.




Pečte cca 30 minut při 200 °C.

PS: Koláč chutná lépe vychlazený z lednice. A pokud vám při přípravě nějaké těsto zbude použijte ho například na sladké košíčky. Těsto vtlačte do papírových košíčku,dovnitř nakrájejte čerstvé jahody, přidejte špetku cukru a pečte cca 20 min. Před podáváním ozdobte šlehačkou, tvarohem popřípadě jogurtem.



Doufám, že vám i tento recept přijde vhod a vašim "velikonočním" hostům bude chutnat!

Mějte se krásně!


Žádné komentáře:

Okomentovat