23. dubna 2015
Krůtí maso s mrkví v kokosové omáčce
Jak jistě víte, maso příliš nevyhledávám. Ovšem když jde o domácí produkci, tak neodmítnu. Tentokrát šlo o krůtí prsa. Většinou z nich dělávám řízečky, které miluje především můj partner a jen občas udělám výjimku.
Co budete potřebovat:
mrkev
krůtí maso
kokosové mléko
kurkumu
kari
chilli
sůl
olivový olej
Mrkev očistěte a nakrájejte.
V pánvi rozehřejte olej a mrkev pod pokličkou spíše pečte než duste do poloměkka. Pro barvu můžete přidat kurkumu. Na závěr přidejte lžičku kokosového mléka, promíchejte a vypněte.
V druhé pánvi prudce opečte na olivovém oleji kousky masa, které jste osolili, přidali kari a chilli. Jakmile máte maso opečené, přidejte dvě velké lžíce kokosového mléka a opět pod pokličkou spíše pečte než duste do měkka. Na závěr přidejte ještě jednu lžíci kokosového mléka, promíchejte a vypněte.
Celá příprava vám nezabere víc jak 30 minut a chutný oběd či večeři máte hotovou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat