23. dubna 2015

Krůtí maso s mrkví v kokosové omáčce


Jak jistě víte, maso příliš nevyhledávám. Ovšem když jde o domácí produkci, tak neodmítnu. Tentokrát šlo o krůtí prsa. Většinou z nich dělávám řízečky, které miluje především můj partner a jen občas udělám výjimku.  

Co budete potřebovat:

mrkev
krůtí maso 
kokosové mléko
kurkumu
kari
chilli
sůl
olivový olej

Mrkev očistěte a nakrájejte.


V pánvi rozehřejte olej a mrkev pod pokličkou spíše pečte než duste do poloměkka. Pro barvu můžete přidat kurkumu. Na závěr přidejte lžičku kokosového mléka, promíchejte a vypněte.


V druhé pánvi prudce opečte na olivovém oleji kousky masa, které jste osolili, přidali kari a chilli. Jakmile máte maso opečené, přidejte dvě velké lžíce kokosového mléka a opět pod pokličkou spíše pečte než duste do měkka. Na závěr přidejte ještě jednu lžíci kokosového mléka, promíchejte a vypněte.


Celá příprava vám nezabere víc jak 30 minut a chutný oběd či večeři máte hotovou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat