8. listopadu 2014

Pečené kapustičky


Nejsem vegetarián, ale je pravdou, že maso příliš nevyhledávám, což nelze říci o mém partnerovi. A proto jsme přistoupili na kompromis. Já mu nezazlívám masité pokrmy a on na oplátku toleruje mé přílohy :-).

Dnešní recept je toho opět příkladem. Kapustičky chutnají skvěle nejen samostatně, ale stejně dobře poslouží jako originální příloha k pečeným či dušeným masům.

Co budete potřebovat:

kapustičky
brambory
slaninu
pepř
mletý kmín
sůl
sýr Niva


Kapustičky spolu s brambory 1:1 nakrájejte ( kapustičky na půlky, brambory na kostky, nové brambory klidně se slupkou ) a spařte horkou vodou. Slaninu nakrájejte na drobné kousíčky a nechte vypéci.


Jakmile je slanina hotová, přidejte kapustičky, brambory, kmín a mletý pepř. Řádně promíchejte a vložte na plech vyložený pečícím papírem.



Pečte cca 25 - 30 minut při 200°C.

Cca v polovině přidejte na plech snítky čerstvého tymiánu a lehce pokapejte olivovým olejem. Po upečení tymián zbavte větviček a lístky ponechte. Jakmile máte upečeno, přidejte nadrobenou Nivu.


Tak co? Jednoduché a nápadité, viďte? Jsem zastáncem domluvy a kompromisu. Proč si navzájem nevyjít vstříc, když je to tak snadné :-). Pochopitelně pokud patříte k vegetariánům, slaninu nahradíte olivovým olejem.

Nechte si chutnat!

Žádné komentáře:

Okomentovat