22. listopadu 2014

Jáhlový dortík


Jsem sladkomil a ráda peču. Tenhle recept jsem si sestavila sama, ale je pravdou, že ne zcela. Trochu jsem se nechala inspirovat naší oblíbenou cukrárnou...

Co budete potřebovat:

BeBe sušenky (jakékoliv)
máslo nebo Héru
jáhly
jablka
2x maskarpone

2 balíčky BeBe sušenek pečlivě rozmixujte na jemný prášek.


Přidejte máslo nebo Héru a utvořte pevné těsto. Část těsta si odložte (slabou třetinu)


Poté těstem vyložte dortovou formu a nezapomeňte vytvořit okraje. (cca do poloviny formy) Nemusíte vymazávat, těstíčko je dostatečně mastné a nelepí se.


Naplňte sýrovými jablky po okraj těsta.


Uvařte si jáhly - 1 hrnek postačí. Před vařením jáhly spařte aspoň 3x a vařte 30 minut. Pravidlo 1 hrnek jáhel + 2 hrnky vody. Můžete přidat skořici a špetku cukru.


Jakmile budete mít hotovo, připravíte si mísu v níž smícháte uvařené jáhly spolu s dvěma kelímky maskarpone a jedním žloutkem. Na závěr přidáte sníh a zamícháte. Náplň nanesete na jablka a posypete zbylým těstem. (prsty rozmělněte)




Pečte cca 30 min při 200°C. 

Doufám, že jsem vás inspirovala a jáhly si najdou místo i ve vaší kuchyni.

PS: Jáhly jsou snadno stravitelné a velmi výživné. Neobsahují lepek. Posilují slinivku, slezinu a oslabený žaludek. Jsou bohaté na vitamín B, hořčík, železo, mangan.


Žádné komentáře:

Okomentovat