27. listopadu 2014

Kapustové závitky plněné pohankou a zeleninou.


Taky se vám už stalo, že při tvz. čištění lednice jste vymysleli recept, který se nakonec ujal? Já osobně tento způsob vaření mám ráda. Vzhledem k tomu, že maso konzumuji omezeně, mám neustále v zásobě zeleninu a upřímně, zelenina je stále jen zelenina, takže každé takovéto experimentování vítám sama v sobě a když se povede jsem na sebe pyšná :D

Co budete potřebovat:

zeleninu: mrkev, celer, petržel, brambor, cuketu, česnek....vše co doma nejdete.
pohanku  (uvařenou pohankovou kaši)
kapustové listy
olej
vejce
strouhaný sýr
sůl, pepř



Zeleninu nastrouhejte a kapustové listy zbavte tvrdého středu, překrojte a spařte horkou vodou.



Jakmile máte zeleninu zpracovanou, přidejte sůl, pepř, vejce, strouhaný sýr a vmíchejte uvařenou pohanku 1:1 se zeleninou. Fotky postupu pohankové kaše bohužel nemám, jednalo se totiž o mou zbylou večeři :D
Každopádně pohanková kaše je velmi jednoduchá: cibulku spolu s česnekem lehce osmahnete na olivovém oleji. Pohanku třikrát spaříte a přidáte. Vše zalijete vodou 2:1(voda+pohanka) a osolíte.Vaříte cca 25 min. - do vyvaření vody.


Nakonec vzniklou směsí naplníte listy kapusty a smotáte. Pokud směs pouští vodu, před plněním odstřeďte v dlaních. Závitky jemně polijte olivovým olejem a podlijte cca 1/2 deci vody. Pečete cca 35 min. při 200°C.


Konečný výsledek je skvělý. A opět "masožravci"mohou přidat k masu jako přílohu. Závitky jsou velmi chutné také za studena.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat