7. května 2015

Tagliolini se špenátovými listy, smetanou a parmazánem


Opět můj oblíbený špenát :D.

Co budete potřebovat:

- špenát
- cibuli
- smetanu
- parmazán
- tagliolini nebo špagety
- máslo, sůl, pepř

Tenhle recept sice není již tak dietní jako v případě rýžových nudlí, ale z mého pohledu, existují daleko horší kalorické bomby, o kterým mnohdy ani netušíme, že jimi jsou :D. 

Takže, cibuli nakrájejte a na másle mírně smažte do zlata. Na balíček čerstvého špenátu použijte cca 3 - 4 větší cibule. Jakmile máte hotovo, cibuli rozmixujte na kaši a vraťte zpět na pánev a přidejte spařené špenátové listy. Mírně osolte, přidejte čerstvý pepř a chvíli duste cca 5 - 8 min, podle stáří listů.




Poté přidejte smetanu a nechte projít varem. Odstavte.


Nastrouhejte parmazán a přidejte do omáčky, vložte vařené těstoviny a promíchejte. Opět nechte minutku odstát než budete servírovat.



PS: Používám nesušené tagliolini, seženete je v Makru. Jsou vynikající.

Žádné komentáře:

Okomentovat