27. května 2015

Luštěninový "MIX"



Míchat zeleninu jsme si již zvykli, ale luštěniny? Nevím jak vy, ale já všeobecně luštěniny miluji. Ano, způsobují menší "trávicí" obtíže, ovšem na straně druhé, obsahují spoustu látek, které tělo potřebuje. Takže si na večer nic neplánujte a raději si pochutnejte!

Co budete potřebovat: v podstatě záleží jen na vaší chuti. V případě tohoto "mixu":

- červenou čočku
- černou čočku
- červené fazolky
- a směsku do polévek, která obsahovala: zelené fazolky, zelený hrášek a kroupy
- olivový olej, sůl, citrón, zelenou petržel

Vytáhněte všechny malé hrnce, které doma najdete a doporučuji vařit vše samostatně do poloměkka. To proto, že každá luštěnina vyžaduje jinou délku vaření. Vodu nesolím.


Když máte uvařeno, vždy důkladně propláchněte studenou vodou a  dejte do mísy. 



Přidejte olivový olej, sůl dle chuti, šťávu z jednoho citrónu a nasekanou petržel - tou nešetřete!


Promíchejte a dílko máte dokonáno! Podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat