5. února 2015

Brynzové kapsičky z listového těsta


Listové těsto mám neustále doma, vždy dobře poslouží jako rychlá záchrana a na straně druhé, jednoduše ho zbožňuji :D

Určitě jste si již všimli, že mám ráda věci spíše jednoduché a rychlé. Nijak tomu není ani v tomto případě.

Co budete potřebovat:

brynzu - nejlépe z farmářského obchodu či trhu
čerstvou bazalku
listové těsto - dnes se již dá koupit skvělé domácí (nikdy nepoužívám mražené)

Z těsta vyválíte tenký plát a vykrájíte větší kolečka. Brynzu smícháte s nasekanou bazalkou a množství "na malou lžičku"pokládáte doprostřed.


Jakmile máte hotovo, přeložíte a prsty důkladně spojíte a potřete vyšlehaným vejcem.


Pečte při teplotě 200°C cca 35 minut. Pokud vám při pečení brynza někde uniká, nepanikařte. Jakmile máte upečeno, brynzu jednoduše prstem zatlačte zpět...


Snad vám i tento recept přijde vhod, například při nečekané návštěvě...

PS: Kapsičky můžete naplnit čímkoliv, co v tu chvíli doma najdete.

Žádné komentáře:

Okomentovat