28. ledna 2015

Pomazánky - trochu jinak



Nejsem si zcela jistá, zda jsem se s "pomazánkou" setkala ještě někde jinde ve světe. Mám dojem, že snad ne. Jako dítě jsem pomazánky přímo nesnášela, hlavně tu "rybičkovou" z konzervy a je pravdou, že představa rozemletých rybích tělíček mě děsí dodnes!

Postupem času jsem názor na pomazánky změnila a to ve chvíli, kdy jsem si je začala dělat sama. Přišla jsem totiž na to, že ne vždy se musí podávat ve formě "hmoty" namazané na chleba. A právě dnes vám chci nabídnout své dvě nej..nejoblíbenější a ukázat zcela jinou podobu servírování.

Všechny pomazánky dělám zásadně v mixéru, bez výjimky. Takže opět platí - snadno a rychle. Podle velikosti mixéru vložíte všechny ingredience najednou nebo je mixujete postupně.

Pomazánka z avokáda, uzeného lososa a salátové okurky.

Co budete potřebovat:

avokádo
plátky uzeného lososa
salátovou okurku
brambory
sůl
bílý pepř

Suroviny smíchávám vždy v poměru 1:1




Avokádo a lososa rozmixujte. Salátovou okurku nastrouhejte (nemusíte loupat) na jemném struhadle a odstřeďte vodu. (tu můžete vypít, je velmi chutná a osvěžující) Vše smíchejte a přidejte špetku bílého pepře.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, rozkrojte a z obou stran jemně opečte na másle.





Ještě teplé vložte na talíř a přidejte chlazenou pomazánku.


Takto podávaná pomazánka snadno nahradí lehký oběd či vydatnou večeři.

Pomazánka z brynzy, rajčat a bazalky.

Co budete potřebovat:

brynzu
rajčata - jakákoliv
čerstvou bazalku.
pečivo dle chuti
sůl
bílý pepř

Opět všechny ingredience rozmixujte v poměru 1:1. U rajčat dávejte pozor na množství vody ať nemáte pomazánku příliš tekoucí. (odstřeďte)



Chleba či jakékoliv pečivo lehce opečte na másle nebo oleji a použijte jako přílohu.


Tak takto servíruji pomazánky já - fenomén českých kuchyní :-). Pokud jsem vás inspirovala, přeji dobrou chuť a pokud máte i vy svou oblíbenou, pošlete mi recept na kam.pribylova@gmail.com. Moc ráda vyzkouším a dám vám vědět! Popřípadě vaši oblíbenou pomazánku zveřejním zde na blogu....

Mějte se "pomazánkově"

Žádné komentáře:

Okomentovat